ManCura tilbyder støtte- kontaktpersoner til børn og unge, der har brug for støtte og vejledning fra en stabil og omsorgsfuld voksen i deres hverdag. Vi tilbyder støtte- kontaktpersoner, der tager udgangspunkt i barnet/den unges ressourcer og arbejder med barnet/den unges barrierer og udfordringer. Støtte- kontaktpersonens arbejde foregår altid med udgangspunkt i den enkelte og i samarbejde med barnet/den unge og evt. forældre.
Støtte kontaktpersonen samarbejder med alle relevante aktører omkring den unge. Vi ønsker et tæt samarbejde med de relevante parter i den unges liv, og støttekontaktpersonen tilrettelægger i samspil med den unge, kommunen samt andre relevante aktører individuelle forløb, der tager udgangspunkt i den unges behov og ønsker, ressourcer og udfordringer.
Vi arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang med et overordnet mål om at skabe positive forandringer. Alle vore støtte- kontaktpersoner arbejder selvstændigt og er proaktive i opgaveløsningen sammen med den unge. Hertil arbejder vi hos ManCura med individuelle løsninger tilpasset den enkelte ung, og det nære relationsarbejde mellem støtte- kontaktperson og ung bygger på værdier som respekt og tillid, åbenhed og fleksibilitet, rummelighed og tålmodighed.
Som støtte- kontaktperson arbejder vi rent praktisk med den unge, der hvor den unge er. Det kan være i hjemmet, i skolen, i fritiden - fx i klubben, på gaden eller til sportsaktiviteter.
Vi har særligt målrettede støtte- kontaktpersonsforløb til uledsagede mindreårige og unge flygtninge med familie, som er nyligt ankommet til Danmark. Mange flygtninge har oplevet traumatiske hændelser i deres hjemland og har været udsat for krig, overgreb og været på en voldsom flugt for at komme i sikkerhed i Danmark. Mancuras støtte- kontaktpersoner har specialiseret viden og erfaring med at arbejde med traumatiserede flygtninge med PTSD og ofre for menneskehandel.
I arbejdet med at støtte unge flygtninge i at falde til i Danmark og blive en aktiv del af det danske samfund arbejder vi med at bygge bro mellem den unge og det danske samfund. Vi støtter den unge i deres identitetsdannelse, der ofte sker på tværs af to forskellige kulturer, og vi støtter op om den unges aktive deltagelse i det danske samfund. Her støtter og hjælper vi den unge med at få skabt nye venskaber og deltage i fritidsaktiviteter i det danske foreningsliv. Vi hjælper endvidere den unge til at forstå, hvilke krav der stilles i forbindelse med for eksempel uddannelse, praktik og/eller arbejde. Vi ønsker med andre ord at støtte den unge i at navigere i det danske samfund og på vej mod det voksne liv.
Gennem personlig støtte, motiverende samtaler og positivt samvær skaber vi trygge rammer for den unge i hans/hendes møde med det danske samfund. Mange unge flygtninge oplever udfordringer i forhold til at lære at navigere i det danske samfund og deltage i et sundt og udviklende ungdomsliv med uddannelse og fritidsinteresser.
De uledsagede mindreårige flygtninge er kommet uden forældre, og de har derfor behov for en støtte- kontaktperson, der kan støtte og vejlede dem i hverdagen. De unge flygtninge, der er kommet med deres forældre, har ligeledes et behov for voksenstøtte. Deres forældre har været igennem en hård flugt og oplevet traumatiske hændelser i deres hjemland, og har ikke altid de nødvendige ressourcer og forudsætninger til at støtte den unge i Danmark og leve op til forældrerollen.
Har du spørgsmål? Ellers vil du book introduktionsmøde? Kontakt os idag.